Mieskuoro Kiurun Laulu

Mieskuoro Kiurun Laulu vietti viime vuoden helmikuussa 50-vuotisjuhlapäiväänsä. Kuoro on perustettu vuonna 1954 Kiuruvedelle, pienehköön keskellä Suomea sijaitsevaan maaseutukaupunkiin. Kuoroon kuuluu yli 30 aktiivista laulajaa, jotka harjoittelevat  ohjelmistoaan torstaisin. Kuoron nykyinen johtaja, director cantus Eino Lilja, on johtanut kuoroa jo yli 30 vuoden ajan. 

Kuoron ohjelmisto on rakentunut   perinteisten  isänmaallisten ja hengellisten laulujen pohjalle, mutta viime aikoina serenadit, tangot ja nykysäveltäjien tekemä musiikki ovat saaneet entistä enemmän tilaa ohjelmistossa. Suomessa pidettyjen konserttien lisäksi kuoro on esiintynyt arvovaltaisille yleisöille Ruotsissa, USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä, Virossa, Espanjassa, Unkarissa ja Italiassa.

Kiurun Laulu on palkittu hopeadiplomilla vuonna 1991 Unkarissa pidetyssä kuorokilpailussa ja saanut Kiuruveden kaupungin myöntämän kulttuuripalkinnon vuonna 2002. Kuoro on lisäksi saanut tunnustuspalkintoja SuLaSolin Pohjois-Savon piiriyhdistykseltä ja Mieskuoroliitto on valinnut Kiurun laulun Vuoden Kuoroksi vuonna 2005.

Kiurun Laulu on tehnyt kaikkiaan kuusi äänitettä, neljä musiikkikasettia ja kaksi CD-levyä. Ensimmäinen CD, Kiurun Laulu, äänitettiin vuonna 1995 ja toinen, Sulle Laulan, vuonna 2004. Vuonna 1991 kuoro julkaisi 42 laulua sisältävän teoksen Sävellyksiä ja sovituksia Kiuruvedeltä.

 

 

 

Director Cantus Eino Lilja

Kiurun Laulun kuoronjohtaja, director cantus Eino Lilja, on valmistunut luokanopettajaksi vuonna 1967. Hän on osallistunut kuoronjohtajien perus- ja jatkokursseille Klemetti-opistossa. Director Cantus- arvonimi hänelle myönnettiin vuonna 1994. Hän on myös johtanut Kiuruveden Opettajien Kamarikuoroa vuosina 1976 – 1990 sekä toiminut kanttorin sijaisena useissa Ylä-Savon seurakunnissa.  

Pääsivulle